Akut ja laturit

Akut ja laturit

Käynnistysakku

Suomalainen vuodenkierto laittaa auton akun poikkeuksellisen lujille. Kylmäkäynnistykset pakkasella, lyhyet ajomatkat ja runsas lisälaitteiden käyttö altistavat akun tyhjenemiselle. Akku kannattaakin vaihtaa yleensä kokonaan muutaman vuoden välein. Ohjeet akun vaihtamiseksi löydät auton ohjekirjasta, josta myös löytyy tieto oikean kokoisesta ja kätisestä akusta. Samat tiedot saat myös asiantuntevalta AD VaraosaMaailman myyjältä kertomalla autosi rekisterinumeron. Uudemmissa autoissa (ikää n. 10 vuotta) tarvitaan akun vaihdon ajaksi varavirtaa, etteivät auton tietojärjestelmät nollaannu. Mikäli olo on epävarma, kannattaa akku vaihdattaa ammattitaitoisessa AD-autokorjaamossa.

Vapaa-ajan akut

Vapaa-ajan akut ovat erityisesti mökki-, vene-, asuntoauto- ja asuntovaunukäyttöön tarkoitettuja akkuja. Nämä akut on suunniteltu kestämään paremmin suuren määrän latauksia ja siirtelyä. Tämä on tärkeää, koska nykyaikaiset veneet, matkailuvaunut ja -autot vaativat akkua hyvin moneen muuhunkin asiaan kuin moottorin käynnistämiseen. Vääränlainen akku väärässä paikassa voi aiheuttaa paljon ongelmia.  Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa opastaa juuri oikenalaisen akun hankintaan.

Veneakut

Nykypäivän veneilyssä sähkövirtaa tavitaan yhä useampaan asiaan ja se asettaa kovempia vaatimuksia veneakulle. Tarjoamme laajan valikoiman veneakkuja, joista löytyy varmasti ominaisuuksiltaan juuri veneeseesi sopiva.

Pienakku

Pienakkujen käyttötarkoitukset ulottuvat leluista kodin elektroniikkaan.

Akkulaturi

Autoissa, kuten muissakin akkua tarvitsevissa kulkuvälineissä, on nykyään paljon sähkövirtaa tarvitsevia laitteita. Siksi akkulaturi on olennaisen tärkeä apuväline, joka varmistaa käynnistymisen kaikissa tilanteissa. Laajasta akkulaturivalikoimastamme löytyy niin ammattikäyttöön kuin helppokäyttöisyydessään kokemattomallekin sopivia laitteita.

Akkutarvike

AD VaraosaMaailmasta löydät testerit, akkuvahdit, akkukytkimet, kaapelipuristimet, akkuvedet ja muut tarpeelliset akkutarvikkeet.