Auton lämmitys

Auton lämmitys

Moottorinlämmitin

Moottorinlämmitin eli lohkolämmitin paitsi helpottaa auton käynnistymistä, myös säästää moottoria ja polttoainetta. Moottorinlämmitin toimii verkkovirran ja lämmityskaapelin avulla.

Sisätilanlämmitin

Lohkolämmittimen sähköjohdosta haaroitettava sisätilalämmitin sulattaa auton ikkunat ja mukavoittaa liikkeellelähtöä kovemmillakin pakkasilla.

Polttoainelämmitin

Polttoainelämmitin ottaa kaiken tarvitsemansa virran ja polttoaineen ajoneuvosta. Se lämmittää näin moottorin ja auton sisätilan. Lämmittimisessä kiertävä moottorin jäähdytysneste lämpiää lämmönvaihtimella ja kiertovesipumppu pumppaa lämmön koko nestekiertoon.

Auton oman lämmityslaitteenpuhalltimen avulla moottori ja sisätilat lämpiävät. Ajoneuvon puhaltimen ja lämmittimen tarvitsema virta otetaan auton akusta. Polttoainelämmittimen varaosat ja tarvikkeet löydät myös AD Varaosamaailmasta.

Polttoainelämmitin sopii myös veneisiin, työneisiin ja muihin kohteisiin, joissa ei ole mahdollisuutta lämmittää ulkopuolisen voimanlähteen avulla.

Koska polttoainelämmitin kuluttaa auton akkua, voi nyrkkisäännöksi antaa, että autolla täytyy ajaa suurinpiirtein yhtä pitkään kuin sitä on lämmitetty.

Kellokytkin

Kellokytkimen avulla on näppärää asettaa lämmitin käynnistymään juuri silloin kun haluaa.