Renkaat ja vanteet

Renkaat ja vanteet

Renkaat

Syksyisin on tärkeää kiinnittää huomiota auton renkaisiin. Kesärenkaille syksy sateineen on haastavinta aikaa ja talvea kohti mentäessä tahtoo talvirenkaiden vaihtamisen tarve aina kuitenkin vähän yllättää.

Laadukkaatkaan renkaat eivät toimi ikääntyessään ja kuluessaan parhaalla mahdollisella tavalla. Uudet renkaat, merkistä riippumatta, ovat toimintakyvyltään parempia kuin hyvin kuluneet laadukkaat. Lain vaatima kulutuspinta sekä kesä- että talvirenkaisssa on sen verran pieni, että sinällään lailliset kumit eivät ole enää turvallisuuden kannalta parhaat mahdolliset.

Turvallisuudessa ja auton toimivuudessa on kysymys paitsi renkaiden kunnosta, myös rengaspaineista. Parhaatkaan renkaat eivät toimi halutusti, jos ilmanpaine on liian alhainen. Liian alhainen paine renkaissa vaikeuttaa auton hallittavuutta ja lisää vierintävastusta ja sitä kautta polttoaineen kulutusta merkittävästi. Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa kylmästä renkaasta. Oman auton ilmanpainesuositukset eri kuormitustilanteisiin löytyvät auton ohjekirjasta tai bensaluukusta. Muista myös vararenkaan ilmanpaine. Renkaiden ilmanpaineen tarkastukset tulee tehtyä varmemmin ja tarkemmin, jos kotoa löytyy oma ilmanpainemittari. Kympistä kahteen maksavia mittareita on tarjolla useita malleja myymälöissämme.

Jokaisen auton varustukseen kuuluvat tunkki ja rengasavain. Autonvalmistajat itse asiassa määrittelevät nämä autosta löytyvät välineet usein vain hätäkäyttöön sopiviksi. Järeämpi hallitunkki ja kunnon rengasavain tekevät työstä helpompaa. Huomioi myös renkaiden oikea pyörimissuunta. Oikea kiristysmomentti kannattaa varmistaa momenttiavaimella ja suorittaa kireyden jälkitarkastus noin sadan kilometrin ajon jälkeen. Oikeat arvot löytyvät auton ohjekirjasta.

Renkaan ollessa irrotettuna kannattaa samalla tarkistaa iskunvaimentimet ja jarrut mahdollisten nestevuotojen varalta sekä jarrupalojen kuluneisuus.

Irrotetut renkaat kannattaa pestä painepesurilla ja säilyttää pesun jälkeen tarkoitukseen sopivalla telineellä. Vaihtopuuhien yhteydessä voi myös kätevästi vaihtaa pyöristyneet pultit ja hankkia uudet venttiilinkorkit, jos niitä on päässyt häviämään.

Kaikkia tässä mainittuja välineitä ja varaosia saa luonnollisesti ADVaraosaMaailman laajasta valikoimasta. Kysy lisää asiantuntevalta henkilökunnaltamme.

Koristekapseli

Koristekapseleilla muutat auton ilmettä nopeasti ja edullisesti.