Valot ja polttimot

Valot ja polttimot

Ajovalopolttimot

Palanut polttimo voi olla paitsi epämukava asia, niin jopa turvallisuusriski. Siksi kannattaa varautua tilanteeseen, jossa voi itse joutua vaihtamaan hankalissakin olosuhteissa polttimon.

Nykyaikaisissa autoissa polttimon vaihto voi olla hyvinkin hankalaa. Polttimot kannattaa myös aina vaihtaa pareittain jo siitäkin syystä, että palanut polttimo ennakoi toisenkin puolen käyttöiän olevan lopussa.

Polttimoja kannattaa hankkia varastoon, ainakin etuajovalojen osalta. Auton ohjekirjasta löytyvät tarpeelliset tiedot varapolttimoista. Niitä kannattaa säilyttää ohjeiden mukaisesti ja helposti saatavilla.

Mikäli polttimon vaihtaminen itse tuntuu liian hankalalta, voi kääntyä AD-autokorjaamon puoleen. Siellä polttimo saadaan sujuvasti vaihdettua hankalaankin paikkaan. Määräaikaishuollon yhteydessä voi pyytää vaikka kaikkien polttimoiden vaihtoa.

Lisävalot

Lisävalot ovat jälkikäteen asennetut, erilliset pitkät valot tai huonon sään valot. Laki määrittelee tietyn katon valojen yhteisteholle, joten lisävaloja hankkiessa kannattaa tarkistaa henkilökunnalta suunnitellun yhdeistelmän laillisuus. Auton voi varustaa myös led-päivävaloilla, jotka korvaavat ajovalojen käytön valoisana aikana ja säästävät samalla ajovalopolttimoita.